

Ce înseamnă periaj dentar corect?
Periajul dentar sau spălatul pe dinți, este, pentru mulți dintre noi, o practică comună, un gest reflex, o activitate pe care o facem aproape inconștient.
Te trezești de dimineață, te speli pe dinți, ai mancat la praz… dacă ai cum, te speli pe dinți, seara te pregătești de somn… știi deja, te speli pe dinți. Acestea sunt momentele când spălatul dinților este obligatoriu.
Dar cum ne spălăm corect pe dinți?
Un periaj complet al dintelui, aceasta acțiune trebuie să dureze în medie 3 – 4 minute. Pare mult, însă numai așa avem certitudinea că am curățat bine toate resturile de mâncare ce ne distrug dantura, în timp.
Trebuie să avem grijă la zona dintre gingie și dinte. Desi pare ușor, periatul dinților chiar impune puțină concentrare, dacă vrem să curățăm toate zonele.
Felul în care periuța de dinți atacă suprafața dintelui este, iarăși, foarte importantă. Trebuie să avem în vedere ca periuța de dinți să se afle la 45 de grade față de dinte, iar mișcă de curățare să fie circulare.
Periuța de dinți
Important: periuța de dinți trebuie înlocuită la fiecare 3 luni. Perii trebuie să fie moi sau foarte moi, astfel încât să nu provoace traumatisme. În plus, dușul bucal, folosit din ce în ce mai des, trebuie să fie setat la cea mai mică intensitate.
Folosește ața dentară! Este singura care reușește să pătrundă în cele mai ascunse zone dintre dinți și singura capabilă să scoată resturile de acolo.
Resturile care rămân între dinți sunt principalele responsabile de apariția cariilor dentare. Aceste carii apărute între dinți se descoperă foarte târziu, atunci când zona este distrusă aproape pe jumătate.